Suuntaporaus

Suuntaporaus on nykypäivän työmenetelmä, jolla mahdollistetaan suojaputkien asennukset ilman aukikaivuuta.Suuntaporaus on maan alla ohjattavissa ja hallittavissa oleva porausmenetelmä.

Suuntaporaus on tulevaisuuden rakennusmenetelmä


Suuntaporaus on ympäristöystävällinen ja järkevä valinta kohteisin, joissa kaivaminen on mahdotonta tai kaivamisen aiheuttamat liikennejärjestelyt tai jälkityöt aiheuttavat suuria kustannuksia. Suuntaporaus on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi kaivamalla suunnitellulle linjalle, jossa on alitettavia kohteita, saneerattavia kohteita tai säilytettävää ympäristöä. Tyypillisiä suuntaporauskohteita ovat teiden ja rautateiden alitukset.

Suuntaporaus on ohjattavissa oleva porausmenetelmä, joka mahdollistaa maanalaisen infran asennuksen ilman häiritseviä kaivantoja ja pintarakenteiden rikkomisia. Suuntaporauksella voidaan porata pitkiä ja kaartuvia linjoja. Porauspituus voi olla jopa 1000 metriä kerralla maaperästä ja olosuhteista riippuen.

Suuntaporaus soveltui aikaisemmin vähäkivisille maalajeille, mutta uusien teknisten ratkaisujen myötä on mahdollista porata ohjattuja reikiä myös sekamaihin ja jopa kallioon.

Putkikoot ø 25 –1000mm

Kaipaatko apua alituksen suunnitteluun tai menetelmän valintaan?
− Olemme mielellämme mukana alitusten suunnittelussa ja menetelmän valinnassa. Ole yhteydessä, niin mietitään yhdessä järkevin alitusratkaisu kohteeseesi.

Esimerkkikohteita


Vesistön alitus suuntaporaamalla, Vuokatti

Vesistön alitus suuntaporaamalla, Vuokatti

Tässä työkohteessa ilmajohdot haluttiin siirtää maan alle. Maisemaa ja ulkoilureittejä säästettiin valitsemalla toteutustavaksi luontoa säästävä suuntaporaus.

Lue lisää

Rakennuksen alitus suuntaporaamalla, Kokkola

Rakennuksen alitus suuntaporaamalla, Kokkola

Diffusiosuojattu vesijohto asennettiin kohteeseen veden maun parantamiseksi. Järkevin vaihtoehto kohteeseen oli suuntaporata uusi vesijohto teknisentilan lattian läpi kadulle aivan runkoputken viereen.

Lue lisää

Sertifikaatit

Ota yhteyttä!


Soita ja kysy lisää tai ota yhteyttä täyttämällä oheinen lomake niin olemme yhteydessä sinuun.

Johan Dahlbacka

Toimitusjohtaja

040 070 8855

johan@dahlbacka.com

Yritys

Etunimi
Sukunimi

Puhelinnumero
Sähköpostiosoite

Viestisi