Vesirakentaminen

Vesirakentaminen on erityisosaamista vaativa rakentamisen osa-alue, joka keskittyy muokkaamaan rantoja ja vesialueita. Vesirakentamisen avulla voidaan edistää mm. tulvasuojelua, maankuivatusta, vesistön käyttöä ja suojelua.

Vesirakentaminen vaatii erikoisosaamista


Vesialueilla rakennettaessa suunnittelulle ja toteutukselle asettavat haasteita pohjaolosuhteet sekä vedenpinnan korkeusvaihtelut. Haasteita aiheutuu mm. painuma-, stabiliteetti- ja eroosioriskin takia. Vesirakentamisessa täytyy huolehtia lupa-asioista, esimerkiksi rantojen ruoppaus on aina luvanvaraista. Toteutamme maa- ja vesirakentamiseen liittyvät suunnittelut ja toteutukset yli 60-vuoden kokemuksella.

Tarjoamme mm. seuraavia erikoispalveluita vesirakentamiseen:
  • Ruoppaus
  • Vesiuomien kaivu
  • Patorakenteet
  • Tulvasuojelurakenteet
  • Rantojen eroosiosuojaukset
  • Aallonmurtajat
  • Tekojärvet


Ratkaisemme maa- ja vesirakentamisen haasteet vaativissakin olosuhteissa ja olemme mielellämme mukana hankkeissa jo suunnitteluvaiheessa. Tietyt vesirakentamiseen liittyvät työt kannattaa tehdä talvea hyödyntäen.

Esimerkkikohteita


Kaupunginsalmen pohjapato, Kokkola

Kaupunginsalmen pohjapato, Kokkola

Kokkolan läpi virtaa kaupunginsalmi "sunti", jonka alajuoksulle toteutimme pohjapadon kalaportailla. Tähän kokonaisprojektiin kuuluivat lisäksi kivi- ja maisemointityöt.

Lue lisää

Tuomikarin pienvenesatama, Kokkola

Tuomikarin pienvenesatama, Kokkola

Vanhan pienvenesataman tilalle rakensimme uuden suuremman ja syvemmän pienvenesataman palvelemaan paremmin nykypäivän veneilijöiden tarpeita. Peruskorjaushankkeella lähes tuplattiin pienvenesataman venepaikat.

Lue lisää

Sertifikaatit

Ota yhteyttä!


Soita ja kysy lisää tai ota yhteyttä täyttämällä oheinen lomake niin olemme yhteydessä sinuun.

Johan Dahlbacka

Toimitusjohtaja

040 070 8855

johan@dahlbacka.com

Yritys

Etunimi
Sukunimi

Puhelinnumero
Sähköpostiosoite

Viestisi